כתום, צהוב ובריא- שורש כורכום טרי
הכורכום מכיל 3% כורכומין, שהוא החומר הפעיל בכורכום. בצורתו הטריה מכיל הכורכום אשלגן, ויטמין
כיצד משתמשים בשורש הכורכום הטרי?
מקלפים ומגררים בעזרת פומפיה.
מה מכינים?
ניתן להוסיף כורכום (כמות של 1 ס"מ מרובע לערך) לכל תבשיל אורז או מרק, ובנוסף שפע של מתכונים הודיים ותאילנדיים מבקשים כורכום, טרי או יבש. "הטעם דומיננטי יותר מאבקת כורכום ולכן יש להיזהר במינון. כדי לנצל את תכונותיו הבריאותיות יש לשלבו בתה או במיץ פירות טריים. לספיגה מוגברת של הכורכום בגוף - מומלץ לשלבו בפלפל שחור. ניתן להכין תה מחתיכות קטנות של שורש כורכום ושורש ג'ינג'ר. "אפשר להוסיף גם קינמון, בשביל הטעם.
איך מאחסנים?
בשקית ניילון פתוחה למחצה, בטמפ' החדר, במשך 3-4 חודשים מקסימום, ולא במקרר, שכן כך השורש יירקב.
היכן קונים?
הכורכום הטרי נמכר מתקופה זו עד לחודש אפריל בחניות טבע ובחנויות ירקות.