מתכונים להנאתכם
פשטידת קישואים ובצל:
ירק הקישוא מצוי בשווקים ובמרכולים בשפע. הקישואים טעימים, קלים להכנה ולא יקרים בכלל. המתכון פשטידת קישואים ובצל מצויין להכנה ואם נשאר שומרים במקרר ובעת הצורך שולפים ומחממים צ'יק צ'ק.
המתכון מכיל 6 מנות, 115 קלוריות למנה אחת.
מרכיבים:
- 1 ק"ג קישואים שטופים ומגוררים גס בפומפיה.
- 2 בצלים קצוצים דק.
- 1 שן שום כתושה.
- 2 מיכלי יוגורט דלי שומן.
- 100 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת.
- מעט אגוז מוסקט.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
הוראות הכנה:
את הקישואים המגורדים יש לחפון בכפות הידיים, לסחוט ולהוציא מהם את הנוזלים ככל האפשר.
את הבצלים המגורדים יש לטגן קלות במחבת טפלון עם כפית שמן זית עד להיותם שקופים ורכים.
זהירות לא לשרוף אותם!
בקערה גדולה יש לשים את כל המרכיבים של המתכון ולערבב יחדיו עם כף.
את התערובת יש לשפוך אל תבנית אפייה (עדיף כלי פיירקס זכוכית מתאים לאפייה).
מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני של 170 מעלות ואופים כשעה.
הצעת הגשה:
להגיש עם סלט ירוק רענן בצד.
סלט קינואה בחמישה צבעים, רק 80 קלוריות
חמישה צבעי ירקות ופירות הם המתכון לבריאות טובה. בכל אחת מקבוצות הצבע יש פיט וכימיקלים שונים המגנים על הגוף מפני מחלות.
המתכון מכיל 10 מנות, 80 קלוריות למנה.
מרכיבים:
- 1 כוס קינואה יבשה.
- 2 גזרים בינוניים קלופים ומרוסקים בפומפייה גסה.
- 1/4 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות.
- 1 כוס נענע קצוצה.
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה.
- 1/4 כוס חמוציות מיובשות.
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים.
לתיבול:
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח גס
הוראות ההכנה:
יוצקים שתי כוסות מים לסיר ומוסיפים את הקינואה, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות בלבד. מסירים מהאש ומסננים במסננת דקה, ממתינים שהקינואה תתקרר. בינתיים חותכים את הירקות, ומוסיפים לקינואה המבושלת לאחר שהתקררה.
מתבלים, מערבבים ושומרים במקרר
בתיאבון!!